Cyprus Theatre Organisation

Καλλιόπη Σίμου

 

Σπουδές: Αριστούχος απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Κ.Θ.Β.Ε. (2006) και του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. (2012).

Ηθοποιός με σαφή προσανατολισμό στο σωματικό θέατρο έχει συνεργαστεί με τους χορογράφους Μαριάνα Καβαλιεράτου, Κωνσταντίνο Ρήγο, καθώς και με τον Δημήτρη Παπαϊωάννου με τον οποίο συμπράττει από το 2009 («Πουθενά», «Μέσα», «Still Life», «The Great Tamer», «Ink»).

Στο θέατρο έχει συνεργαστεί ως ηθοποιός με τους σκηνοθέτες Robert Wilson, Στάθη Λιβαθινό, Θωμά Μοσχόπουλο, Θάνο Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Ιορδανίδη, Κατερίνα Ευαγγελάτου, Πρόδρομο Τσινικόρη, Σοφία Μαραθάκη, Ευριπίδη Λασκαρίδη, Δαμιανό Κωνσταντινίδη, Αργυρώ Χιώτη, Ελένη Ευθυμίου, Σοφία Βγενοπούλου, Δήμητρα Τρυπάνη στο Εθνικό Θέατρο, το Theatre de la Ville, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, την Εθνική Λυρική Σκηνή κ.ά.

Επίσης ανέλαβε την χορογραφία και ερμηνεία της performance «WINDOW», σε μια συνεργασία με την εικαστικό Ματίνα Μέγκλα, ενώ το 2018 παρουσίασε την πρώτη της θεατρική σκηνοθεσία πάνω στο διήγημα του Ε.Α. Πόε, «Το Βαρέλι του Αμοντιλλάδο».